Skip to main content

5 Balm Lullabies Yang Perlu Bawa Setiap Kali Travel

Bila ada customer Lullabies Baby Balm yang bagi feedback positif tentang balm Lullabies ni, aku rasa kerdil sangat diri aku ni. Alhamdullilah, dengan izin dan rahmat Allah yang Maha Besar, ramai orang yang serasi dan selesa dengan Lullabies Balm ni. Aku tahu, essential oil balm memang banyak dah bersepah dekat Malaysia ni. Tapi kenapa aku pilih nak buat jugak walaupun aku tahu nak fight semua brand tu bukan mudah. Lebih-lebih lagi aku ni hanyalah "homemade" bukan kilang "made"

Setiap brand, punya kelebihan masing-masing. Begitu jugaklah dengan Lullabies Baby Balm ni. Aku tak pernah "overclaimed" yang aku punya lah yang terbaik, bagi aku, siapa yang dah cuba, tahulah baik ke tak kan? 

Alhamdullilah, balm-balm aku ni selalu sangat pergi overseas tau. Aku pun masih belum sampai-sampai lagi. hahahha Latest aku dapat wasap yang balm Bliss Lullabies dah sampai ke Korea. Terkejut aku dapat gambar tu. Balm Lullabies ni pernah juga sampai London, UK, Switzerland eh banyak lagi lah cuma takde gambar je. Kawan-kawan dan sedara mara aku yang kaki travel memang akan order siap-siap balm ni nak bawa travel nanti. 

Baik, meh aku share sikit, mana balm yang perlu korang bawa masa travel dan kenapa perlunya balm-balm tu tak kesah lah kau travel dengan anak-anak kecik atau tanpa anak-anak, balm-balm ni perlu sangat-sangat kala "emergency"

1) BEDTIME BALM
Tak kesahlah korang holiday mana asalkan namanya travel. Travel ni mostly perjalanan yang jauh kan? Kalau naik flight dan masa yang lama, biasanya akan "Jet-leg", sakit kepala, sakit badan dan lain-lain. Bedtime Balm ni sangat membantu mengurangkan lenguh-lenguh badan, kaki, tengkuk dan mujarab jugak untuk meredakan sakit kepala. Haaa bukan takat buat anak tidur je ok! Itu ajaibnya balm Bedtime ni. Kalau anak tak boleh duduk diam dalam flight tu, sapukan bedtime ni sambil selawat. Niat baik-baik, insyaAllah dipermudahkan semuanya. 

2) HAPPY TUMMY (WOBBLES TYME BALM)
Dah travel jauh-jauh mestinya kita nak makan makanan sedap-sedap kat situ kan? Kalau perut jenis kuat ok lah, kalau tetiba tak serasi dengan makanan kat situ macam mana? Takkan nak biarkan sakit perut cer-cer tu ganggu holiday korang? Or, tetiba jadi sembelit dan angin kembung perut naik ke kepala, rasa tak selesa, nak muntah? Sapukan je balm ni, InsyaAllah lega perut tu. Untuk anak-anak, sapukan kat tapak kaki dan betis sekali selain perut. 

3) BLISS BALM
Cuaca terlalu sejuk atau terlalu panas selalu buat kulit jadi kering sangat. Itu kalau jenis kulit sensetif lah macam aku. Or kalau salah makan maybe naik ruam-ruam gatal-gatal kat badan. Jadi kena siap-siap Bliss Balm ni dalam beg. Sapu kat tempat bermasalah tu, or kulit kering insyaAllah bantu melembabkan balik kulit kering. Adik aku si angah, tetiba allergy dekat ape tah, mata naik bengkak, badan naik ruam. Dia capai Bliss Balm ni sapu kat kelopak mata dan keliling mata yang bengkak tu, beberapa minit terus surut bengkak tu. Alhamdullilah. 
Bliss Balm Korea
Bliss Balm ke Korea

4) CHESTY CHEST RUB
Ah Sudah! sampai-sampai je dah kena selsema. Sampai hidung tersumbat. Ambik Chesty Chest Rub, sapu kat tepi hidung kiri kanan, dekat belakang telinga kiri kanan dan dekat tengah-tengah dahi antara kening tu. Insyaallah membantu memberi kelegaan nanti. Bila ada anak-anak kecik ni pun masalah batuk,selsema demam kena take note juga. Jadi perlulah mak-mak sediakan balm ni dalam beg siap-siap.

5) BODYGUARD BALM
Anak jenis suka mandi Swimming pool? Kita tak tahu kuman apa yang ada dalam tu kan? Kadang ada anak-anak yang lepas swimming, esok lusa dedar je badan. Ada kes, lepas mandi swimming pool naik merah-merah badan. Pergi Travel ni macam-macam hal kadang boleh jadi (mintak jauh laa Ya Allah) . Sapukan siap-siap Body Guard balm dekat tapak kaki sebelum mulakan aktiviti luar (swimming etc) dan sebelum tidur. InsyaAllah membantu tingkatkan imun badan untuk fight virus dan bakteria.

Jadi jelas tak? Pastikan pack siap-siap balm ni ok mommies! Aku doakan semua balm-balm Lullabies ni membantu dan memberi manfaat untuk ramai orang, InsyaAllah




Comments

Popular posts from this blog

Essential Oil : Cara semulajadi redakan demam selsema

Ada anak kecik ni benda yang paling kerap buat tak tidur malam ialah bila dorang ni demam, selsema , batuk dan lain-lain.. Selalu time-time gini memang aku overtime la.. tidur pon tidur duduk, nak tidur pon tak tenang. Tengok suami aku tidur lena je buat aku hangin. Tapi aku tak salahkan dia sebab dia memang kena cukup rest sebab dia bekerja & aku pulak suri rumah. Kena lah redha.

Benda paling aku nak elak ialah anak & suami aku demam. Sebab dorang kalau demam macam aku cakap la.. aku yang sengsara. Kekris tu aku faham sebab budak, yang suami aku pulak kalau demam huhuhu mengalahkan kekris. Kalau diri aku yang demam, aku boleh handle lagi sebab aku tau apa yang aku kena buat untuk cepat sihat.

Bila masuk dalam dunia oil ni, aku dapat 1 lagi cara natural/alami yang aku boleh apply masa anak atau suami tengah demam atau tak sihat. Untuk dalaman aku suka konsistenkan pengambilan Vitamin C Shaklee & kalau batuk for me Garlic Shaklee & Omega Shaklee memang membantu. Aku ka…

Kegunaan Essential Oil dalam Premium Starter Kit Young Living

Assalamualaikum Actually ramai lagi yang teragak-agak bila aku suggest beli Premium Starter Kit (YL) ni. Mungkin sebab harganya yang mahal & 13 essential oil yang rasa macam banyak sangat tak tahu nak buat ape.. meh aku explain satu-satu kegunaan essential oil yang ade dalam PSK ni. Lepas baca korang mesti akan grab PSK tak fikir panjang PSK ni dah hampir 2 bulan kot asik out of stok je dekat Young Living. Sebab bulan depan (April 17) harga PSK ni hampir rm800 disebabkan kenaikan harga produk Young Living. Aku pon masih menunggu PSK anak kutu aku yang still tak dapat-dapat lagi..huhu

Dalam PSK ade 13 jenis essential oil termasuk 2 lemon dan 2 lavender (means korang dapat 2 eo lavender & 2 eo Lemon) Bukan tu je, korang akan dapat 1 diffuser, 10 sample eo, dan beberapa benda lagi dalam PSK ni.

Kegunaan 11 Essential Oil dalam PSK



1) Lavender
●Lavender bukan je untuk membantu menenangkan tekanan/stress tapi lavender ni..Antiseptik,antifungal,anti-inflammatory yang boleh disapu …

Essential Oil : 4 Cara penggunaan Essential Oil Young Living

Aku sayang Premium Starter Kit (PSK) aku. Masuk bulan depan, 5 bulan dah aku hidup dengan Essential oils. Serius Essential Oils ni memang buat diri aku berubah..berubah macam mana? Aku rasa aku lagi tenang & positif. Aku lagi rasa sayang kan diri aku & aku belajar untuk hargai diri aku & orang sekeliling aku. Haaa... gitu!
PSK ni adalah 1 permulaan untuk korang yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia Essential oil. Semua yang korang perlukan untuk start journey korang dengan Essential oil ada dalam PSK ni. Bagi aku ini cara aku nak get rid segala toxin dalam life aku dengan sesuatu yang lebih natural dengan hanya guna essential oil. Macam mana tu? Meh nak cerita..

Kalau korang still blur ape tu PSK.. korang boleh view balik entry aku kat tag Premium Starter Kit (PSK) kenapa aku sarankan korang untuk beli PSK ni terus. Sebab memang jimat & berbaloi.
Kalau korang masih baru dalam dunia Essential oil, bila dapat PSK tengok pulak 11 botol kecik -kecik dengan label warna…